Начало / Крими / Установени са трима непълнолетни извършили вандалска проява в бивш дом за деца в Плевен

Установени са трима непълнолетни извършили вандалска проява в бивш дом за деца в Плевен

Две момчета на 17 и 16 години и момиче на 16 години, всичките от Плевен, са установени и задържани след оперативни действия на криминалисти след вандаските прояви в бившия Дом „Детелина” в Плевен, който в момента се ремонтира за Център за деца аутисти, съобщават от Полцията в Плевен.

Разследването на криминалистите на ОДМВР-Плевен е започнало на 25 август 2018  година, след като към 17.10 часа в полицията е бил получен сигнал за разбито складово помещение на сградата, в което били унищожени и повредени оставените перални машини, гардероби, шкафчета, маси, столове и врати. Веднага била сформирана оперативна група, която е извършила оглед на място, последвало е уведомяване на прокуратурата и образуване на досъдебно производство.  В рамките на оперативните действия били извършени множество разпити и беседи, извършено е и обхождане на района, доведени били лица от криминалния контингент, на които е проверено алибито.

С тримата младежи, за които е установено, че са извършили вандалската проява, в присъствието на инспектори от детска педагогическа стая били проведени беседи. Те са направили самопризнания за извършеното. Те са привлечени като обвиняеми по образуваното досъдебно производство и им е взета мярка „подписка под надзор на родител“.    

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...