Акценти
Начало / Общество / Успешно реализирани 127 европроекта донесоха приза „Златно евро” за плевенския кмет

Успешно реализирани 127 европроекта донесоха приза „Златно евро” за плевенския кмет

IMG_6850кмет награда

Плевенският кмет проф. Димитър Стойков е удостоен с приза „Златно евро” на единадесетата церемония по връчване на наградите на фондация „Човешки ресурси в България и евроинтеграцията”, Национално сдружение на организациите за социални услуги и списание „Човешки ресурси”. Наградите се връчват на тези, които в сферата на своята професионална дейност имат най-голям принос за непрекъснатото професионално усъвършенстване и ефективното управление на човешкия потенциал, за внедрените иновации в тази област и за подобряване качеството и производителността на труда в звената и институциите, които ръководят.

Плевенският кмет е единственият, който получи такъв приз на тазгодишната церемония, обясни Светлана Костадинова, от пресцентъра на Община Плевен. Призът „Златно евро” е присъден на проф. Стойков за успешно привличане и усвояване на средства по европейски програми.

Светлана Костадинова припомни, че през програмния  период 2007-2013 г. Община Плевен е реализирала 127 проекта, като  65 са собствени и 62 – са партньорски. Общата  сума на усвоените средства по тях е 135 млн. 376 хил. лева. За същия период в Община  Плевен по проекти са изградени 589 обекти за близо 53 млн. 300 хил.лв. А с привличането на други източници на финансиране, общият брой на изградените обекти в Общината за периода 2007-2013 г. са 716 за общата сума от 188 млн. 675 хил. лева.

Тази награда е признание за целия екип на Община Плевен, особена за екипа, работещ по европроекти и програми, подчерта проф. Димитър Стойков. Той отбеляза, че това е единственият отдел в Общината, който през неговия мандат е увеличил числеността си и е трансформиран в дирекция. „За по-тежките проекти към него работят допълнително и специалисти, компетентни по конкретните теми. Така създадохме балансирана експертиза по всеки проект, оптимизирахме плановия процес и направихме точен разчет на средствата, с които Общината участва в европроектите. Това наложи и нов, алтернативен прочит на Бюджет 2014 на Общината”, отбеляза кметът.

Официалната церемония по връчване на наградите се е състояла на 15 януари 2015 г. в зала „Тържествена” на Централен военен клуб в София.

 

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Призът „Златно евро” е присъден на проф. Стойков за успешно привличане и усвояване на средства по европейски програми – не ме интересува приза и награди разни, нито да хваля, нито ме интересува кой от коя партия е, но наистина този човек преобрази града към по-красив. Интересува ме развитието на града, в който живея и заставам зад действени хора, които работят за него.