Акценти
Начало / Образование / Успешно приключи проект за подготовка на първокласници в с. Обнова

Успешно приключи проект за подготовка на първокласници в с. Обнова

ДГ „ Теменуга“ – с. Обнова, съвместно със Сдружение „Пъстра палитра“ – гр. Левски, реализираха успешно  проект „Формиране на социални умения у деца в предучилищна възраст, в партньорство с техните родители и учители“. Проектът стартира на 1 септември и  приключва в края на  2019 г.Той е  насочен за работа с уязвими групи и  е  на   стойност 5 420 лв. , финансиран от МОН.

Проектът  приключи с „Карнавал на приказните герой” на 11  декември  в ДГ „ Теменуга“ с. Обнова . Децата показаха своите знания за приказките и представиха по интересен начин своя герой  пред гостите : инж.Кольо Домеников -зам.-кмет на община Левски, Петя Чолакова – гл.експерт „Образование ,култура и спорт”, Анелия Николова – кмет на с.Обнова, Ваня Радева –директор на ОУ „Неофит Рилски”с.Обнова, представители на НЧ „Светлоструй-1903”с.Обнова  и НЧ „Георги Парцлев-1901”гр.Левски, родители.

 Ръководителят на проекта Силвия Йорданова представи подробно извършените  дейности  с учителите и непедагогическия персонал, родителите и децата от подготвителните групи – 5- и 6-годишни. По проекта са обхванати  изцяло двете подготвителни групи в детската градина и основната  му цел е да подготви  бъдещите първокласници. „С проведените   беседи, ролеви игри и интерактивни методи  бъдещите първокласници научиха какво трябва да правят в първи клас, какви са техните отговорности и задължения, на кого да се доверяват, как да се извиняват и да споделят. За родителите на децата от ДГ „ Теменуга“ с. Обнова проектът бе полезен и интересен, разговаряха и споделяха за своите притеснения за първия учебен ден и как да поставят правила в къщи. Научиха как правилно да изслушват децата си. Изразиха желанието си за подобни инициативи и проекти”, каза Силвия Йорданова.

На своите родители и гости, бъдещите първокласници подариха маски и картички, изработени по проекта.

„Подкрепяйте децата, не ги изоставяйте по пътя на тяхното образование”, пожела на родителите зам.-кметът Кольо Доменков, отбелязвайки поставеното добро начало. Той поздрави всички, допринесли за успешното  реализиране на проекта  и  за желанието, с което са работили. Кметът на с.Обнова Анелия Николова благодари на всички за грижата за децата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...