Начало / Последни новини / Успешно представяне на Нора Рашева на  шахматен фестивал във Варна

Успешно представяне на Нора Рашева на  шахматен фестивал във Варна

Пореден успех за плевенската шахматистка Нора Рашева от Спортен клуб по шахмат „Плевен ХХІ“, постигнат на Маждународния шахматен фестивал, който се проведе от 1 до 9 юни в Морското казино във Варна.  В рамките на фестивала се играха общо 9 турнира – по класически, по ускорен шах, по блиц и Шах на Фишер, като Нора Рашева се включи в две от надпреварите по класически шах – в Национална индивидуална купа „Надеждите на света“ и в турнира за любители с ело под 2200.

„Нора показа добра игра и в двете състезания, въпреки че се бореше срещу по-големи и опитни шахматисти. Сутрин се играеха партиите от турнира до 16 години, а вечер – кръговете от мъжкия. Нора показа завидна издръжливост, на ден се падаха общо по 6-7 часа игра. В първия турнир тя финишира с 5 точки от 7 възможни и зае второ място в общото класиране до 16 години от 25 състезатели“, разказа треньорът на плевенската шахматистка мс Христинка Илиева.

Нора бе наградена с купата на победител в своята възрастова група – момичета до 12 години, златен медал, грамота и парична премия от 300 лв. За постижението си Нора ще добави нови 50 точки към рейтинга си, който преди този турнир беше 1435.

В турнира Любители на шахмата нашата състезателка натрупа 4 точки от 7 възможни и зае 17 място в генералното класиране, 2- ро до 12 години и 3-то в категория жени. В турнира участваха 44 състезателя с ело под 2200.

Главен съдия на срещите беше Илияна Полендакова от Пловдив, а организатор – ШК   „Веселин Топалов“ Варна.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...