Акценти
Начало / Последни новини / Успешно представяне на Дарио Дерешки от СКШ „Плевен XXI“ на международен шахматен турнир в Тетевен

Успешно представяне на Дарио Дерешки от СКШ „Плевен XXI“ на международен шахматен турнир в Тетевен

19-годишният плевенски шахматист Дарио Дерешки зае 6-то място на 31 международен турнир по класически шах в град Тетевен. В състезанието, което се проведе от 13 до 21 август 2016 г. в спортната зала на града, се включиха 105 участници от 6 държави: България, Македония, Германия, Холандия, Гърция и Турция.

 Дарио стартира с номер 20 в стартовия списък с ЕЛО 2004 и финишира с 6,5 т. от 9 възможни, като печели шестата награда в генералното класиране от обявените десет по регламент. С този резултат Дарио  успя да покачи международния си рейтинг с 47 точки. , научихме от неговия треньор мс Христинка Илиева.
От тази есен плевенският шахматист ще започне обучение със специалност шахмат в Национална спортна академия „Васил Левски“ в София. Завършилият т.г. Математическа гимназия „Гео Милев“ Плевен има зад гърба си 6 участия на Световни и Европейски първенства като национален състезател. Дарио е многократен медалист от държавни индивидуални първенства и Национални купи, 5 -кратен държавен шампион с отбор юноши  на СКШ „Плевен XXI“ и толкова пъти шампион с отбора по шахмат на плевенската МГ. От началото на 2016г. Дарио Дерешки се включва като треньор  в детската школа на клуба.
Едноличен победител в турнира с актив от 8 точки е фиде-майстор Любомир Данов ( 2342) от ШК „Юри Бендерев 1912“ Перник.
Проявата се организира със съдействието на Община Тетевен и ШК „Ан пасан“ София под ръководството на инж. мс Димитър Илиев от София.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...