Акценти
Начало / Образование / Успешно завърши съвместният проект на СОУ „Иван Вазов” и училища от още осем държави

Успешно завърши съвместният проект на СОУ „Иван Вазов” и училища от още осем държави

ЧЕХИЯ3

С обща среща в Чехия завърши двегодишният проект „Повече дървета?Да, моля!”, по който СОУ „Иван Вазов” в Плевен работи в сътрдничество  с училища от осем  държави – Полша, Чехия, Румъния, Испания Естония, Португалия, Хърватска и Турция.

Старши учители в начален етап Цецка Василева, координатор на проекта, Кося Евтимова, учител по музика, Маргарита Стефанова, класен ръководител на ученическия екип-Виктория Ованнисян и Кристина Филипов, от 25 до 30 май посетиха Чехия за заключителната среща.

ЧЕХИЯ МЮЗИКЪЛ2

Там плевенският екип успешно се включи в заключителния международен мюзикъл, подготвян от всички участници в продължение на няколко месеца. Нашите деца представят български народни песни и танци на сцената на културния дом в партньорското градче Клаштерец над Охри. Вазовските момичета са истински артисти и показват  красноречиво на фона на прекрасната българска презентация темата „Присъствиието на дървото в живота на хората“.

В Клаштерец над Охри децата имат възможност да разгледат величествен  замък на порцелана, датиращ от средните векове. Посещават също курорта Карлови Вари, който впечатлява с архитектурата си и с лечебните извори.

Училището в партньорския град разполага с уникална спортна база-два модерно оборудвани физкултурни салона, плувен басейн, много зеленина и дървета в училищния двор.

Успешният финал на проекта „Повече дървета? Да, моля!” по секторна програма „Коменски”  е доказателство за доброто и ефективно сътрудничество между екипите от деветте училища-партньори, които за две години съвместна работа изградиха взаимоотношения, разкриващи възможности за следващи общи инициативи.

ЧЕХИЯ 1

 Снимки:СОУ „Иван Вазов“

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...