Акценти
Начало / Общество / Успешното стартиране на кърменето и ползите от него разискваха днес плевенчанки

Успешното стартиране на кърменето и ползите от него разискваха днес плевенчанки

Кога и как е добре да започне кърменето, как да се предпазим от разранени зърна и препълнени гърди в първите седмици след раждането, какви са различните пози за кърмене… Тези и още много други въпроси разискваха днес в Дом кафе млади плевенчанки, очакващи скоро своите рожби. Срещата бе организирана от представителя на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” в града ни Десислава Бетова, а темата за дискусии бе „Кърменето и първите седмици с бебето“.
Присъстващите бременни и наскоро родили жени получиха безплатни информационни материали за справяне с най-често срещаните трудности при кърменето. Освен това те научиха полезни съвети как да стимулират и поддържат кърмата, ако бебето не е при тях или отказва да засуче, как да следят дали бебето получава достатъчно мляко, как да се хранят пълноценно по време на бременност и кърмене и т.н.
На срещата имаше и подкрепа от силния пол, като таткото имаше възможност да чуе за противоречивите емоции в първия месец след раждането и взаимоотношенията между младите родители и другите близки като цяло. Окуражаващи съвети бяха дадени и на младите бъдещи майки, като Десислава Бетова не пропусна да ги успокои, че всяка майка е различна и всяко бебе има своите собствени нужди. Ако едни жени изпитват удоволствие от кърменето и се стараят да го удължат максимално във времето, то има и случаи, в които физиологическият акт създава дискомфорт на майката и тя предпочита да отбие своето дете по-рано. Независимо от предпочитанията на жената, обаче, не бива да се забравя и колко предимства има кърменето както за самата майка, така и за нейното дете. Именно затова стартирането на успешно кърмене може да помогне за увереността на една майка и жена и да заздрави контакта й с бебето, което пък да се отрази положително за в бъдеще на цялото семейство.

Следваща Предишна
кърмене лекция
кърмене лекция
кърмене лекция
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...