Акценти
Начало / Образование / Успешни европейски практики в електронната търговия усвояват по проект ученици на ДФСГ „Интелект”

Успешни европейски практики в електронната търговия усвояват по проект ученици на ДФСГ „Интелект”

e-практика
Снимка: ДФСГ „Интелект“

Ученици от 9, 10 и 11 клас  на ДФСГ „Интелект” от началото на учебната година работят по проект „Електронна търговия – успешни европейски практики“, по програма „Леонардо да Винчи“. Той е насочен към повишаване професионалните умения на младежите, преминаващи първоначално професионално обучение по специалностите „Електронна търговия “ и „Икономическа информатика”.  Проектът създава възможност за надграждане на знанията и уменията, придобити в клас, като учениците се запознаят с една добре развита система за интернет бизнес и видят реализирани успешни модели на електронна търговия в Чехия – една от водещите страни в Централна Европа в тази област.

Динамичното развитие на сектора го изправя пред предизвикателства, свързани както със засилена конкуренция между онлайн магазините, така  и с необходимостта от квалифицирани специалисти в областта на ел. търговия. Като бъдещи специалисти именно в тази динамична и бързо променяща се сфера, ползвателите имат нужда да се запознаят с иновативни европейски практики в електронна търговия,със съвременни софтуерни продукти за разработване и поддържане на успешен онлайн магазин и да приложат на практика усвоените в професионалната училищна подготовка теоретични знания, обясни ръководителят на проекта Ани Андреева.

В рамките на проекта ще се осъществи триседмична практика на 30 ученици във водещи чешки и международни фирми в областта на електронната търговия и информационните технологии в Острава, Чехия от 14 април до 4 май 2014 г.

Ани Андреева обясни, че групата вече е подбрана по предварително обявени критерии, като най-важната част от подбора е много доброто владеене на английски език и показани знания в областта на информационните технологии.  Всяка събота от началото на ноември до началото на април 2014 година групата ползватели ще имат занятия, за да усъвършенстват владеенето на английски език, да получат нови знания в областта на електронната търговия и програмите за създаване на  on-line магазин  и атрактивни рекламни банери и графични изображения, ще се запознаят с интересни факти от историята, националните традиции и обичаи на Чехия и по-конкретно на Моравско-слезкия край, където се намира Острава – града, в който ще реализират триседмичната трансгранична практика.

Тази събота групата заминава за изнесено двудневно обучение в Трявна. Това е така наречената мотивационна подготовка, чиято цел е учениците да опознаят характерите и интересите си, да се научат на взаимопомощ  и  работа в екип, да споделят мнения и не на последно място да намират удоволствие и удовлетворение от  изпълнените заедно задачи и нови проекти, каза ръководителят на проекта.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...