Акценти
Начало / Образование / Успешна година отчетоха младите възрожденци от община Левски 

Успешна година отчетоха младите възрожденци от община Левски 

Младите възрожденци от община Левски приключват една успешна година, която премина под знака на 180-та годишнина от рождението на Васил Левски.  „С желание и креативност общинският клуб и училищните клубове „Млад възрожденец” твориха  в името на Апостола, за което бяха оценени  и наградени”, сподели Силвия Йорданова,  председател на Общински клуб „Млад възрожденец“ – Левски. Тя припомни наградата от Общобългарския комитет „Васил Левски“ гр. София за участието им в Националния конкурс, посветен на 180 –та  годишнина от рождението на Васил Левски и дарението „Тефтерчето на Левски“, направено от Любка Александрова, кмет на Община Левски.

Гордост и незабравимо преживяване за младите възрожденци ще остане почетният караул, който дадоха пред паметника на Апостола в София.

Младите възрожденци от община Левски вече имат изготвена обща програма за настоящата учебна година. Тя отново ще е подчинена на личността на Апостола.

Клубът „Млад възрожденец” в ПГССТ „Н. Й. Вапцаров“ – Левски, ще проведе благотворителна кампания под наслов „Братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност…“. По време на кампанията ще бъдат събрани дрехи и обувки, които ще бъдат предоставени на нуждаещи се.

Клубовете ще се включат активно в честванията по повод  3 март и 24 май, като по места младите възрожденци ще поднесат цветя пред паметника на Васил Левски в Деня на Освобождението на България.

През 2018г. клубовете ще отбележат и 170 –та годишнина от рождението на Христо Ботев с различни мероприятия, информира още Силвия Йорданова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...