Начало / Образование / Успешна година изпращат от НУ „Отец Паисий“ – Плевен

Успешна година изпращат от НУ „Отец Паисий“ – Плевен

Изминалата 2017-та година за учениците от НУ „Отец Паисий“ завършва с много успехи и награди. С началото на новата учебна година започнаха и инициативите, посветени на юбилея на училището – 120 години от създаването му.

Учениците от НУ „Отец Паисий“ се обединиха под мотото „Здраве, ум и дух с фитнес правим тук!“ и организираха коледен благотворителен базар с цел събиране на средства за изграждане на спортна площадка с фитнес-уреди в двора на училището. Коледният благотворителен базар бе открит от директора на училището Иван Вълков, който каза, че с тази проява се слага началото на спорта на открито в училището. Базарът е част от инициативите за 120 годишния юбилей.

Изминалата 2017 година донесе заслужен успех на математиците от четвърти клас, които участваха в общинския кръг на олимпиадата по математика. Шестнадесет ученика преминаха 75% бариера и се класираха за областния кръг. Даная Бориславова Димитрова, Емма Емилова Маринчева, Константин-Кирил Кирилов Чочков, Кремена Крумова Георгиева, Константин Димитров Димитров и Преслав Стелиянов Иванов постигнаха максималния брой точки.

Първите си математически победи отбелязаха първокласниците Велин Ивайлов Пенчев, който зае първото място в математическия турнир „Иван Салабашев“ и Коледното математическо състезание. Сербез Яшар Сезгин също е победител в Коледното математическо състезание заедно с Никол Калоянова Бочева, която се класира на трето място. В Коледното математическо състезание са се класирали и второкласниците Богомил Миленов Нелковски съответно на първо място и Мартин Мирославов Иванов на второ. Заслужени адмирации за третокласниците, които заемат призови места в изминалите математически състезания. Давид Веселинов Йончев с първо място в математическото състезание „Стоян Заимов“ и трето място в Коледното математическо състезание, Томи Томев Хаджийски съответно на второ в „Стоян Заимов“ и в Коледното математическо състезание. Второ място за Виктор Димитров Йотов в математическия турнир „Иван Салабашев“ и първо място в Коледното математическо състезание. Вяра Ивайлова Миткова с трето място на математическия турнир „Иван Салабашев“. Третокласниците Александър Пламенов Георгиев и Ева Красимирова Асенова с трето място в Коледното математическо състезание. Четвъртокласничката Даная Бориславова Димитрова с трето място в Коледното математическо състезание.

Учениците от НУ „Отец Паисий“ освен да решават задачи обичат и да рисуват, пеят и спортуват и получават награди за това. В националния конкурс за детска рисунка „Рисувам за децата на Европа“ – училищен етап призовите места заеха третокласниците – Максим Стефанов Терзийски – първо място,   Невена Валериева Русева – второ място и Ева Красимирова Асенова на трето място. В конкурса на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ за лично творчество на тема: „Приятелството – удивителната магия на живота“ Татяна Златкова Македонска от трети клас спечели награда за оригинална идея, а Ния Владимирова Димитрова също от трети клас и Емма Емилова Маринчева от четвърти клас с поощрителни награди. Четвъртокласничката Стефани Мариянова Славчева завоюва много престижни награди от конкурси за песен – сребърен медал от Кръстопът на музите – София и златен медал от „Северно сияние“, Русе.

Във финалния турнир от атлетическата веригата GO!KIDS! Томи Томев Хаджийски от трети клас зае трето място и първо място във Втория лекоатлетически турнир „Плевенска панорама“, третокласника Стелиян Димитров Илиев, четвъртокласниците Орлин Мирославов петков  и Никол Мартинова Цветанова  се класираха на трето място във Втория лекоатлетически турнир „Плевенска панорама“. В Общинско състезание „За купата ан община Плевен“ по плуване Вяра Ивайлова Миткова спечели два бронзови и един сребърен медал. Бронзов медал спечели и третокласникът Велислав Антонов Василев в Държавно първенство по шах.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...