Акценти
Начало / Последни новини / Успехи и трудности за АК Плевен 2014 през 2019 година

Успехи и трудности за АК Плевен 2014 през 2019 година

Атлетически клуб Плевен 2014 трябваше да изживее всичко – успехи, разочарование и да измине задължителния преход, определящ бъдещето. Окончателната равносметката е – 2019 година бе добра за клуба, но можеше и да е още по-силна, оценява президентът и треньор на АК Плевен 2014 – Илия Николов. Под негово ръководство, това на баща му Никола Николов, който е главен треньор и Васко Вълов възпитаниците им спечелиха 9 медала – 1 златен, 1 сребърен и 7 бронзови от националните шампионати, както и 1 сребърен от Балканското първенство.

С най-голям дял за успехите е Добромир Николов /син на президента Илия Николов и внук на треньора Никола Николов/. Постигна ги както на национално, така и на международно ниво. Максимилиян Щерев и Цветан Георгиев са другите призьори.

Медалите със сигурност щяха да са повече, но през 2019-а някои от състезатели на АК Плевен 2014 бяха в преходен период. Добромир Николов се изкачи от юноши младша в старшата възраст. Цветан Георгиев от момчета под 16 години в юноши младша и др. Този преход неминуемо води до трудности, но без него не може да мине.

Най-тежкия удар по клуба бяха здравословните проблеми. През юли тежка контузия извади от пистата Добромир. В момента той се възстановява. Наскоро пък бе оперирана шампионката на скок височина за 2018 г. при девойките Деница Иванова. Цветан пък участва болен в едно от състезанията.

В момента в клуба тренират над 40 атлети, като 23-ма от тях са картотекирани за участие в националните първенства.

Всичко очакват с оптимизъм стартовете през 2020 година.

„Вярваме, че ще постигнем успехи, защото повечето от състезателите ни ще бъдат във върхова година за възрастта си. Добромир има добри шансове да участва на световното първенство в Найроби /Кения/. Нормативите, които трябва да покрие на 110 метра с препятствия и евентуално на 400 м с пр. са според възможностите му. Имаме надежди за силно представяне на Ивета Бойнова и Теодора Спасова на скок височина, както и на Ивелина Кунова в спринта на 100 м и 200 м при девойките младша възраст. Ще продължим да работим ползотворно с училищата в нашия град – СУ„Иван Вазов“, СУ„Пейо Яворов“ и МГ„Гео Милев“, коментира Илия Николов.

Снимка: АК Плевен 2014 – фейсбук

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...