Акценти
Начало / Последни новини / Успехи за плевенските хандбални отбори на жените и юношите през уикенда

Успехи за плевенските хандбални отбори на жените и юношите през уикенда

Женският тим на ХК Спартак Плевен, който се състезава в елитната А-РХГ, тази събота записа победа като гост срещу отбора на ХК ШУМЕН 98 с резултат 26:21.
Изключително силна игра на вратата показа Росина Христова с 14 спасявания, а в нападение Йорданка Стефанова беше безапелационна със 100% успеваемост в стрелбата си от всички положения и завърши мача като голмайстор с 9 попадения. Много успешно се включиха и 18-годишните Катрин Чочева, Руми Йонкова и Васи Шомова. В защита отборът беше на невероятно ниво,  воден от капитанката Мария Кривунова и опитните Вили Илиева, Васи Кирицова, Елена Чолакова и Тони Димитрова.
В неделя, 14 февруари, успех в квалификационния турнир за участие във финалите за Купа на България постигнаха  юношите до 16 г. на ХК ПОЛЮС-ТМ. Мачовете се проведоха в Горна Оряховица. След равен резултат 23:23 с домакините от Локомотив, нашите момчета бяха безапелационни в другите две срещи и победиха Спартак Варна с 22:12 и Шумен 61 с 24:18 . Това осигури участие във финалната шестица на плевенските хандбалисти. Голмайстор на турнира с 31 гола стана Иван Петков, а на вратата Кристоф Маринов напълно отчая противниците с над 40 спасявания за 3-те мача. Много успешно в трите мача се включи и Даниел Тодоров, въпреки че е по-малък с 2 години от другите състезатели.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...