Акценти
Начало / Крими / Условно наказание и отнемане на книжката присъдиха за млад шофьор

Условно наказание и отнемане на книжката присъдиха за млад шофьор

22-годишен шофьор получи условна присъда от две години и четири месеца лишаване от свобода с три години отлагане на наказанието заради причинен на пътя инцидент. При катастрофата един от двамата спътници на шофьора – също млади мъже на 22 години, е починал на място, а другият е получил средна телесна повреда, уточняват от Окръжен съд Плевен.

Инцидентът е станал в следобеда на 15 декември миналата година на пътя между селата Асеново и Мечка. При пристигане на мястото полицейските служители намерили лек автомобил „Пежо” и тежкотоварен „Ман”. 22-годишният шофьор на „Пежо”-то е навлязъл в лентата за насрещно движение и при сблъсъка между автомобилите единият пътник буквално е изхвърчал от колата и е намерен в крайпътна отводнителна канавка. Вторият пътник е бил със счупена китка на лявата ръка.

Съдът е лишил виновния шофьор В. М. и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от три години и шест месеца, считано от влизане на присъдата в сила.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Велико Търново.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...