Акценти
Начало / Крими / Условни присъди за управител и зам.-управител на фирма, осъдени за смърт по непредпазливост

Условни присъди за управител и зам.-управител на фирма, осъдени за смърт по непредпазливост

С присъда от 21.06.2016 г., състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимия Б.С.И. за виновен в това, че на 16.09.2010 г. в землището на плевенско село, при условията на независимо съпричинителство с В.В.Ц., като управител на „СИБИ-И.” ЕООД, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, свързана с работата със земеделска техника, нарушил задълженията си, с което по непредпазливост причинил смъртта на С.Г.Н.. Поради това той е осъден на една година и осем месеца лишаване от свобода. Съдът е отложил изпълнението на наложеното на подсъдимия Б.С.И. наказание за срок от три години от влизане на присъдата в сила и е възложил възпитателната работа с условно осъдения подсъдим Б.С.И. на полицейския инспектор по неговото местоживеене.

Със същата присъда съдът е признал подсъдимата В.В.Ц., за виновна в това, че на 16.09.2010 г., при условията на независимо съпричинителство с Б.С.И., като заместник-управител на „СИБИ-И.“ ЕООД по непредпазливост причинила смъртта на С.Г.Н.. Тя е осъдена на една година и четири месеца лишаване от свобода. Съдът е отложил изпълнението на наложеното на подсъдимата В.В.Ц. наказание за срок от три години от влизане на присъдата в сила и е възложи възпитателната работа с условно осъдената подсъдима В.В.Ц. на полицейския инспектор по неговото местоживеене.

С присъдата съдът е осъдил подсъдимите Б.С.И. и В.В.Ц. солидарно да заплатят на гражданските ищци и частни обвинители Г. и Л.С.Н. сумата от по 60 000 лв. за претърпените в резултат на извършеното престъпление неимуществени вреди, заедно със законната лихва, считано от 16.09.2010 г., до окончателното и изплащане, като гражданските искове в останалата част до размера на сумата 75 000 лв. са отхвърлени като недоказан.

Присъдата може да се обжалва и протестира в петнадесет дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...