Акценти
Начало / Крими / Условна присъда за лихвар, присвоил си и чужд автомобил

Условна присъда за лихвар, присвоил си и чужд автомобил

съд

Плевенски окръжен съд е признал за виновен подсъдимия К.В.Л. за това, че от неустановена дата в началото на 2012 г. до края на месец декември 2013 г. в село Б., област Плевен, без съответно разрешение, което се изисква по Закона за кредитните институции, извършил банкови сделки, като предоставил парични кредити. На Б.К.И., Н.К.Т. и С.В.А. той предоставил кредити в размер на по 500 лева, а на други две лица – по 400 лева, срещу задължение на същите да му върнат получените в заем суми и договорена ежемесечна лихва, в размер на 20% върху тях. Заради това той е осъден на 6 месеца лишаване от свобода.

Освен това, на неустановена дата през месец януари 2013 г. в Плевен, подсъдимият противозаконно е присвоил товарен автомобил на стойност 3600 лв., собственост на Б.К.И.. Заради това той е осъден на 5 месеца лишаване от свобода.

Съдът е решил подсъдимият да изтърпи по-тежкото от двете наказания, като изпълнението му е отложено за срок от три години от влизане на присъдата в сила. Осъденият ще заплати и обезщетение на всички потърпевши, както и направените разноски по делото и досъдебното производство.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд – град Велико Търново.

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...