Акценти
Начало / Крими / Условна присъда за жена, източила чужда дебитна карта

Условна присъда за жена, източила чужда дебитна карта

съд

Три години условно получи подсъдима за източване на чужда дебитна карта. С присъда от днес състав на Плевенски окръжен съд е признал подсъдимата Б.Б.И. за виновна в това, че през периода 26.09.2014 г. – 29.09.2014 г. в град Плевен, при условията на продължавано престъпление, използвала дебитна карта без съгласието на титуляра М.М.А.

Общата стойност на изтеглените пари е 800 лева, поради което тя е осъдена на една година и четири месеца лишаване от свобода. Съдът е отложил изпълнението на наложеното й наказание лишаване от свобода за срок от три години от влизане на присъдата в сила.

Подсъдимата Б.Б.И. трябва да заплати на М.М.А. сумата в размер на 800 лева, като обезщетение за претърпените от нея имуществени вреди, в резултат на престъплението, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 29.09.2014 г. до окончателното й изплащане, както и направените разноски от нея за адвокатско възнаграждение в размер на 400 лева.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...