Акценти
Начало / Крими / Условна присъда за длъжностно лице, взело подкуп

Условна присъда за длъжностно лице, взело подкуп

съд

На три години с пет години изпитателен срок  е осъдена от Окръжен съд – Плевен подсъдимата З.П..Ш. от Кнежа, която в качеството си на главен инспуктор в отдел „Здравеопазване на животните”  при Областна дирекция „Безопасност на храните” – Плевен, в периода от месец март 2011 г. до април 2012 г. е причинила имотна вреда, с цел собствена облага на  три лица и се опитала да причини имотна вреда на четвърто лице, съобщават от пресцентъра на Окръжен съд – Плевен.  За това престъпление подсъдимта е осъдена  на две години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок.

За изнудване и вземане на подкуп от двама земеделски производители от Кнежа – от единия в размер на 440 лв., а от другия – 320 лв., подсъдимата е осъдена на три години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок.

Окръжен съд – Плевен е определил на подсъдимата едно общо наказание от три години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок. Съдът лишава З.П..Ш. от правото да заема длъжността „Главен инспектор в отдел „Здравеопазване на животните” при ОД „Безопасност на храните” – Плевен към БАБХ – София за срок от три години и шест месеца и се  осъжда да плати глоба  в полза на държавата в размер 2 000 лева.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Велико Търново.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...