Акценти
Начало / Политика / Ускоряване на реформите и надграждане на постигнатите резултати са основни приоритети на министър Ивайло Московски

Ускоряване на реформите и надграждане на постигнатите резултати са основни приоритети на министър Ивайло Московски

Ивайло Московски
Снимка: МТИТС

Ускоряване на реформите и надграждане на постигнатите резултати са основни приоритети на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. По думите му, предстои управление в много тежка и сложна ситуация в страната. Това новоназначеният министър е казал по време на церемонията по предаване на управлението Министерството на транспорта.

Очаква се следващата седмица да бъде представен екипът на министър Московски и конкретни приоритети и цели в секторите транспорт, информационни технологии и съобщения.

Ивайло Московски е плевенската връзка в новоназначения кабинет. Той за втори път застава на чело на транспортното министерство, след като днес депутатите гласуваха  кабинета „Борисов 2“.

Кандидатурата на Бойко Борисов  за премиер бе подкрепена със 149 гласа „за“, 85 – „против“, като нямаше въздържали се. Парламентарните групи на БСП, ДПС и  Атака  гласуваха срещу кандидатурата му. „За“ предложените от Борисов министри гласуваха 136 народни представители, „против“ бяха 97, един депутат се въздържа. Министрите бяха одобрени с гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок и  Патриотичния фронт.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...