Начало / Образование / Урок по предприемачество се проведе в ДГ „Еделвайс“ – Плевен

Урок по предприемачество се проведе в ДГ „Еделвайс“ – Плевен

За десета поредна година в  ДГ„Еделвайс”– Плевен, беше организиран открит урок по предприемачество, в който се включиха най-големите възпитаници на детската градина. Урокът е част от инициативите за Седмицата по предприемачество, които се организират в училища и детски градини в цялата страна по програмите за предприемаческо образование на Джуниър Ачийвмънт-България.

Шестгодишните деца от подготвителна група „Мечо Пух“  с учител Виолина Стефанова   представиха урок на тема „Веселата работилничка”. В предварителната подготовка децата се запознаха с понятията „декорация“, „дизайн“, „оранжерия“, „аранжиране“,  „умения“.

За практическото занимание те бяха разделени на четири групи за изработване на различни декорации – кошница-икебана, буркани със семена и стърготини, декорация с есенни листа.  Материалите, изработени от децата, бяха подарени на гостите на урока и на групите в детската градина.

Гости на урока бяха: Маруся Додова – старши експерт по предучилищно образование от Регионално управление  на образованието Плевен, представители на бизнеса – Мая Нацулис, Поля Николова, Ганка Нанкова- заместник-директор на СУ “Стоян Заимов“, Светослава Илиева – заместник –директор на ОУ “Д-р П. Берон“, Галина Нейкова –директор на ДГ “Незабравка“.

В края на урока Петя Фуренеса – директор на детската градина,  връчи сертификатите на децата за участието им в инициативата. Преди това тя подчерта, че заниманията по предприемачество помагат на децата да развият своите  умения за работа в екип, вземане на решения, организиране на работата си,  създаване на условия за изразяване на  уважение към професиите на  родителите и семейството.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...