Начало / Здравеопазване / Уникално 3D студио за обучение на студенти откриха в Медицинския в Плевен

Уникално 3D студио за обучение на студенти откриха в Медицинския в Плевен

В Медицински университет – Плевен вече работи 3D студио за обучение  на студенти и за изследователска дейност. То ще позволява в реален 3D формат да се наблюдава лекция или операция, като е необходимо зрителят само  да сложи специални очила. Новото студио, което се помещава в зала „Амброаз Паре” на ТЕЛЕЦ – Плевен, беше официално открито по време на 15-та Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари, която се провежда в Плевен.

Специално и единствено за Медицински университет – Плевен, изпълнителите на проекта са разработили уникален софтуер, който е патентован. Той е единствен в света, защото позволява да бъде направен не само запис в 3D формат, но и да се работи интерактивно върху него по време на възпроизвеждането му, обясни проф. Славчо Томов, ректор на Медицинския университет.

3D студио ще се използва при обучението на студенти по всички хирургични специалности. При желание, всеки преподавател би могъл да си подготви компютърна 3D презентация, която студентите да наблюдават със специалните очила.

Винаги се опитваме да надграждаме, особено когато се касае за обучението на студентите и научноизследователската дейност. Ние винаги сме сe стремили и ще продължим да работим в посока Медицинският университет в Плевен да бъде в авангарда на иновациите в медицината”, подчерта проф. Томов.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...