Акценти
Начало / Общество / Проект за изграждане на полицейски лидери представиха в Плевен

Проект за изграждане на полицейски лидери представиха в Плевен

Днес в хотел «Кайлъка» в Плевен пред повече от 50 ръководители от20140716-205346.jpg средно управленско ниво на Областна дирекция на МВР – Плевен, ръководители на районни управления на структури на МВР, представители на частни охранителни фирми, неправителствени организации бяха представени реализираните дейности и получените резултати до момента по проекта „Новият полицейски лидер“. Основната цел на проекта е подобряване и модернизиране на управленско-административния капацитет в МВР чрез актуализиране и усъвършенстване на познанията, стиловете и практиките на лидерство на средния ръководен състав в съответствие с ефективните управленски модели в организациите от сферата на сигурността, беше изтъкнато на срещата.
По проекта са организирани обучения по три теми – „Подбор и кариерно развитие”, „Лидерски стил и мотивация” и „Психологически аспекти на управлението при разследване на криминални престъпления и овладяване на кризи”.
796 служители от МВР са преминали през два етапа на теренно изследване на взаимовръзката между практикуване на лидерски стилове, ефективност в работата и актуална мотивация на служителите от МВР.
Бяха представени резултати от проведено социометрично изследване, обхванало 1 150 служители на МВР. Неговата цел е да бъдат изведени професионално значимите качества, които оказват влияние върху успешната адаптация на служителите и върху изпълнението на професионалната дейност в различни направления на работа в МВР.
Проектните дейности ще завършат през юли 2015 година.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...