Начало / Култура / Уловеното време в керамичните часовници на Николай Николов

Уловеното време в керамичните часовници на Николай Николов

Къщата на художниците откри първата си за тази година изложба. В залите на галерията е представена художествена керамика и живопис  на художника Николай Николов.

Николов представя творчеството си за втори път в Къщата на художниците. Миналата година той беше избрал да гостува само с живописни творби. Сега акцент в изложбата му, която беше открита снощи, са керамичните му часовници. Керамика е специалността, която Николай Николов завършва в Акадамията в София. Интересите на художника в областта на живопистта са насочени основно в абстрактната, концептуална живопис. Такива са и творбите, които той е включил в новооткритата си изложба.

Тя ще остане в залите на Къщата на художниците две седмици и всеки, който желае, ще има възможност да пообщува с интересното изкуство на Николай Николов. Галерията работи всеки ден от вторник до събота включително, от 10 до 18 часа, без прекъсване.

При откриването на изложбата Татяна Любенова – уредник на галерията, съобщи, че графикът до края на годината на Къщата на художниците е запълнен и ценителите ги очакват интересни срещи с творчеството на плевенски автори.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...