Акценти
Начало / Култура / Уличен фестивал на изкуствата започва в Плевен

Уличен фестивал на изкуствата започва в Плевен

Днес в 18 часа в Плевен ще бъде открит Уличен фестивал на изкуствата. Проявата се организира за първи път в Плевен и се провежда с финансовата подкрепа на Община Плевен. В продължение на три дни млади художници, артисти, певци и музиканти ще представят изкуството си пред публика.

От 1 до 3 септември в централната част на Плевен, от 18 до 22 часа,  ще бъдат показани арт инсталации, изложби, ще има творчески работилници, ще звучат изпълнения на улични музиканти.  Паралелно майстори на графитите ще преобразят ел.табла по централната пешеходна зона в Плевен и върху стълбището на Спортното училище.

В първата фестивална вечер ще звучат изпълнения на цигулка и арфа, за почитателите на фолклора ще бъде изпълнена китка от северняшки хора. На 2 септември уличен куклен театър ще покаже спектакъл, музикалните изпълнения ще са на контрабас и китара, ще има и певци.

 В последния ден на фестивала, неделя, от 19.30 часа ще се изявят изпълнители на ударни инструменти и на гайда, а след тях – на китара и вокалисти.

Уличният фестивал на изкуствата ще завърши с „Огнено шоу“ от 21.30 ч. на 3 септември.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...