Акценти
Начало / Общество / Улица в центъра на Плевен е почти непроходима

Улица в центъра на Плевен е почти непроходима

дупка Антим Първи

За да изчистим всякакви интерпретации, ще започна материала с уточнението, че това е улицата, на която живея вече 14 години. За тези години нито веднъж по ул. „Антим Първи” не са запълвани дупки, не е правен ремонт. Ако изключим разкопан канал за прекарване на ВиК за новопостроена кооперация,  който беше заравнен и асфалтиран също след журналистическа намеса.

Но сега думата ми е за траповете, в които вече се превърнаха малките, преди години, дупки по улицата ни. До скоро те бяха препятствия предимно за автомобилите, да не говорим че таксиметрови шофьори все по-често отказват да влизат в уличката. Но от няколко дни, след последния по-проливен дъжд, който падна над Плевен, дупките по „Антим Първи” се превърнаха в почни непреодолимо препятствие и за пешеходците.

Преди около година живеещите на улицата направиха подписка до кмета на Община Плевен, в която настояваха за изкърпване на улицата, ако не за цялостен ремонт. Отговорът тогава беше, че улицата не е включена в плана за ремонти. Вероятно има обяснения за този отговор.

Но  въпросът е, защо живеещите на тази улица, която е почти в идеалния  център на града, плащат едни от най-високите данъци и в същото време всеки ден трябва да се движат по улица, която е в по-лошо състояние и от коларски път!  Не би ли било справедливо, ако отивайки да си платя данъците /тук уточнявам, че съм ги платила още в началото на годината, тоест Общината вече работи с тези пари/ настоявам за процентно намаление от стойността им заради безобразното състояние на улицата, на която живея.

Не би ли било по-справедливо, ако поискаме и отстъпка от стойността на такса смет, която плащаме /също е една от най-високите в града, тъй като е промил върху данъчната оценка на жилищата/,  заради безобразното състояние, в което са съдовете за смет?!

Проблемът не е личен, проблемът е общ!

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...