Начало / Здравеопазване / Удължиха срока за ликвидация на „Дентален център I-Плевен“

Удължиха срока за ликвидация на „Дентален център I-Плевен“

Срокът за завършване на ликвидация на „Дентален център 1-Плевен“ ЕООД, да бъде удължен с още 7 месеца – до 31 юли 2020 година, реши Общински съвет – Плевен. Предложението бе прието днес с 38 гласа „за“. Така приетата промяна в обстоятелствата трябва да бъде вписана в 14-дневен срок от ликвидатора в Търговския регистър на Агенция по вписванията, гласи решението на общинските съветници.

Процедурата за ликвидация на „Дентален център 1 – Плевен“ ЕООД, бе открита с решение от 29.08.2019 г. на Общински съвет – Плевен. На 19 септември е сключен и договор с ликвидатора, като за такъв бе определен Веселин Рашков. В изпълнение на задълженията си той е депозирал в ТД на НАП – офис Плевен уведомление за прекратяване на юридическо лице съгласно изискванията на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс /ДОПК/. Във връзка с това от НАП е назначена проверка и на 17 октомври тази година – връчено искане за представяне на документи и писмени обяснения. След получаване на искането ликвидаторът е представил изисканите документи, заедно с писмени обяснения във връзка със започналата данъчна проверка. На 1 ноември е получен протокол, с който е приключила проверката. От страна на ликвидатора е последвало искане до ТД на НАП – Велико Търново да се издаде удостоверението, визирано в чл.77 на ДОПК, за това че е уведомил НАП за прекратяване на дружеството. Документът е необходим, за да обяви в Търговския регистър започналата процедура по ликвидация. По информация на ликвидатора въпреки, че проверката е завършена, служителите на НАП отказват да издадат Удостоверението преди да е изтекъл 60-дневният срок на изготвянето му, предвиден в ДОПК.

След като се запозна с всички тези обстоятелства Общинският съвет гласува за удължаване срока за приключване на ликвидацията на „Дентален център 1 – Плевен“ ЕООД, с още 7 месеца, считано от 31.12.2019 г.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...