Акценти
Начало / Общество / Удостояват с плакети всички областни управители на Плевен по повод 20 години Областна администрация

Удостояват с плакети всички областни управители на Плевен по повод 20 години Областна администрация

В Плевен тържествено ще бъде отбелязана 20-тата годишнина от създаването на областните администрации в страната.  Съществуващите днес области в България са образувани през 1999 год. с президентски Указ № 1 от 5.01.1999 г. за утвърждаване границите, административните центрове на области и общини, включени в тях.

По повод годишнината сегашният областен управител Мирослав Петров организира среща на всички бивши областни управители на област Плевен през тези 20 години. Всеки един от тях ще получи плакет  от настоящия областен управител. Плакет ще получи и първият  служител, назначен в Областна администрация – Плевен. Това съобщи на пресконференция днес градоначалникът Мирослав Петров. Срещата ще се състои на 25 февруари от 17 часа в Заседателната зала на Областна администрация – Плевен.

От 19 часа  същия ден в ДКТ „Иван Радоев” ще започне празничен концерт с участието на Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова”. В програмата ще звучат популярни произведения от класиката. Входът за концерта ще е с безплатни покани.

Държах 20-годишнината от създаването на Областна администрация – Плевен да бъде отбелязана с класна проява, която да направи хората съпричастни с празника, отбеляза областният управител Мирослав Петров.

А ние пък се върнахме в годините назад, за да припомним кои са заемали горещия стол на областен управител на Плевен: Милчо Илиев, Николай Маринов, Николай Русинов, Калина Пецова, Цветко Цветков, Иван Новкиришки, арх. Бойко Балтаков, Ралица Добрева, Илиян Йончев, Марио Тодоров.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...