Начало / Крими / Убиецът на студентката Вероника поиска делото да е по съкратената процедура

Убиецът на студентката Вероника поиска делото да е по съкратената процедура

Убиецът на 23-годишната студентка от Никопол Вероника Здравкова поиска процесът срещу него да е по съкратената процедура. Процесът срещу 40-годишния Илиян Здравков, обвинен в грабеж, придружен с убийството на момичето, е насрочен за 14 и 15 септември в Окръжния съд във Велико Търново. Молбата на рецидивиста за съкратено съдебно следствие е депозирана от служебния му защитник още преди да бъде внесен обвинителният акт в съда, което се случи на 7 юли.
В случай, че магистратите уважат искането на подсъдимия, в съдебна зала няма да бъдат разпитвани свидетели и вещи лица, а ще бъдат приети всички доказателства, събрани по време на разследването. Това означава, че и наказанието на Здравков ще бъде значително по-леко от предвиденото в закона.
Припомняме, че Здравков се изправя пред съда за това, че на 28.02.2015г., в гр. Велико Търново, в района на ЖП гарата, чрез употреба на сила е отнел от Вероника Здравкова дамска чанта, два мобилни телефона, портмоне с 25 лева в него, сребърни бижута, тоалетна вода и др. лични вещи на обща стойност 401,81 лева, собственост на жертвата. Илиян Здравков нанесъл множество удари с брадва в челната и тилната области на главата на Вероника, които предизвикали счупване на черепния покрив и основа. Нараняванията довели и до смъртта на Вероника.
Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като Илиян Здравков е осъждан 6 пъти за кражби и грабежи. Последното си наказание Здравков изтърпял в Затвора Ловеч на 06.01.2015г.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...