Акценти
Начало / Култура / Убавка Тончев: Фантастично е, когато получиш признание от колеги

Убавка Тончев: Фантастично е, когато получиш признание от колеги

Фантастично е усещането, когато получиш награда, за която си оценен от колеги. Това сподели Убавка Тончев минути след като получи наградата „Св. Пимен Зографски” на СБХ – Плевен.

Отличието беше връчено при откриването на Есенния салон на плевенските художници в Арт център Плевен, в който участват над 40 автори. Убавка Тончев представя в Салона две свои творби – Сън 1 и Сън 2, които журито оцени високо.

„В цялата изложба има достатъчно  качествени творби. За мен всичките седем номинации са за награда”, убедена е Убавка Тончев. Според нея Есенният салон показва едно добро ниво на активната част от творците в Плевен.

Тя признава, че е много критична към себе си и към творбите си. Смята, че все още не е достигнала онова ниво, което да я накара уверено да каже: Ето това съм аз!

След поредното признание тя си пожелава само здраве. И вече е обърната към предизвикателството на следващата изложба със съпруга й Константин Симеонов – Костика. Тя ще е през месец април следващата година в Арт център Плевен, което, според скулпторката, е най-доброто изложбено пространство в Плевен за подобен тип изложби.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...