Акценти
Начало / Общество / УАГ „Георги Бенковски” отбелязва празника на ВВС с изложба на музейни експонати в Плевен

УАГ „Георги Бенковски” отбелязва празника на ВВС с изложба на музейни експонати в Плевен

Изложба на експонати от музейната сбирка на Летище Долна Мтрополия ще бъде представена във Военен клуб – Плевен, информират от Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. В периода от 14 до 19 октомври  УАГ„Георги Бенковски” организира изложба на експонати от музейната сбирка на Летище Долна Митрополия. Инициативата е част от поредицата мероприятия, посветени на бойния празник на българските Военновъздушни сили – 16 октомври. В конферентната зала на втория етаж във Военния клуб в Плевен посетителите ще могат да видят архивни документи, летателни костюми, снимки и ценни материали, даващи информация за важни събития от историята на българското въздухоплаване и дейността на Летище Долна Митрополия.

Ще бъдат изложени уникални експонати, проследяващи подвига и саможертвата на българските летци. Сред тях се открояват отломките на самолет Месершмит-109/G-6, с който загива в неравен бой командирът на 692 ято от 3/6 изтребителен орляк – поручик Любен Кондаков.

Изложбата ще бъде отворена за посетители от 09,00 часа до 17,30 часа. Официалното откриване ще направи подполковник Мануш Христов утре от 16:30 часа.

 

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...