Акценти
Начало / Крими / Тютюн и цигари без бандерол са открити от полицаи в Плевен и Пазарджик

Тютюн и цигари без бандерол са открити от полицаи в Плевен и Пазарджик

Около 23 килограма тютюн и над 86 000 къса цигари без бандерол са намерени при полицейски действия в двата областни града

Вчера около 7 часа на улица „Върбишко шосе“ в Плевен служителите на реда предприели проверка на лек автомобил „Опел Вектра“ и открили в багажника седем пакета с около 12.5 кг насипен тютюн. Намереното количество е предадено  доброволно от пътничка в автомобила – 69-годишна жителка на село Буковлък. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1 от НК, а нанесената щета на републиканския бюджет от невнесен акциз е в размер на около 1 900 лева, уточняват от областната дирекция. Час по-късно в района на кооперативния пазар служителите на реда проверили лек автомобил „Опел-Астра“ и намерили 40 кутии с цигари от различни марки без акцизен бандерол и чувал с близо 10.3 кг контрабанден тютюн. 34-годишният собственик на автомобила, жител на Буковлък, доброволно предал превозваната от него нелегална стока. По случая е сезирана прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Работа по случая продължава от разследващ полицай.
Солидно количество цигари без бандерол са открити вчера и от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик в хода на полицейска акция за противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки. Около 18 часа полицейските екипи засекли и спрели за проверка в областния град лек автомобил  „Пежо”, управляван от местния жител П.Д./40г./. При инспекцията на колата полицаите намерили 3000 кутии с цигари без бандерол. последвало и претърсване на гаражно помещение в близкото село Мало Конаре, ползвано от мъжа. Там били намерени още 1500 кутии с цигари от същата марка. Общото количество на откритите и иззети тютюневи изделия възлиза на 85500 къса. П.Д. е задържан в ареста, работата по случая продължава, образувано е полицейско производство.

Снимка: МВР

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...