Акценти
Начало / Икономика / Търси се наемател на новия плевенски басейн

Търси се наемател на новия плевенски басейн

basein

Община Плевен ще търси наемател на новия покрит плевенски басейн, който се намира до СОУ „Иван Вазов”. Предложението ще бъде внесено за разглеждане на сесия на Общинския съвет от кмета проф. Димитър Стойков, информира на пресконференция той. „Басейнът има Акт 15, до началото на декември ще има и Акт 16. Проблемът е как да се използва”, информира кметът. По думите му комплексът трябва да има дежурен лекар, спасител, обслужващ персонал, счетоводител и т.н. Комплексът разполага с помещения за фитнес, солариум и кафене. Стойков смята, че най-удачно ще е един наемател да менажира целия комплекс.

Обмисля се и вариантът наемателят да не заплаща наем, но да поддържа изцяло съоръженията. „Само пълненето на басейна, който е с вместимост 600 куб. метра, струва 1 600 лв. Изискванията са водата да се сменя на 45 дни. Отделно са разходите за ток, отопление, препарати, поддръжка на съблекални и др.”, информира Стойков.

Той подчерта, че в договора на наемателя ще залегне клауза, която да гарантира достъпа до басейна на деца и ученици в учебно време на „социално поносими цени”.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...