Акценти
Начало / Общество / Търси се Героят, направил нещо значимо за децата у нас

Търси се Героят, направил нещо значимо за децата у нас

zlatna_yabalka720x480-622x415

За четвърта поредна година наградите „Златна ябълка” търсят хора и организации, които са допринесли за по-добрия живот на децата у нас, информират организаторите.  До 20 април ще стане ясно кои са тези общини, училища, компании, политици и журналисти с принос към живота и благосъстоянието на децата в България и бъде демонстрирано как е възможно децата да бъдат приоритет на нашето общество.

Основната цел е да бъде открит Героят – обикновения човек, направил нещо значимо за децата. През 2014 година Героят на децата ще бъде определен не само от журито – за първа година ще бъде връчена и награда на публиката. Гласуването ще започне след затварянето на номинациите.

Ако познавате Герой – номинирайте го сега! А по време на целия период на номинациите членовете на Национална мрежа за децата – 122 организации, работещи с и за семейства в цялата страна, ще могат да номинират тези личности и организации, които според тях заслужават „Златна ябълка” 2014.

Наградите ще бъдат връчени в навечерието на 1 юни – Деня на детето, на специална церемония.

Наградите „Златна ябълка” са за застъпничество и защита на правата на децата. Те отличават отделни личности и институции, които с работата си са допринесли към подобряване на живота и благосъстоянието на българските деца.

Целта на наградите е да популяризират необходимостта от специално внимание към децата и спазването на техните права на всички обществени равнища, както и да поощряват добрите практики във всички сфери на детския живот.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...