Акценти
Начало / Образование / Тържествено откриха новата учебна година в Медицински университет – Плевен

Тържествено откриха новата учебна година в Медицински университет – Плевен

С церемония в аудитория „Магнум” днес Медицински университет – Плевен откри новата академична година.

Новоприетите над 500 студенти-първокурсници в 14 специалности, 4 магистърски и 10 бакалавърски програми, в професионалните направления медицина, фармация, здравни грижи и обществено здраве, бяха приветствани от проф. Маргарита Александрова, зам.-ректор по учебната част на Медицинския  университет .

„Днес е празник за всички нас. Всяка академична година нашата Алма Матер се зарежда с вдъхновението, порива и дързостта на младите хора, като съхранява частица от техния ентусиазъм.  В годината на 45-годишния юбилей на университета ние пристъпваме с увереността, че тя ще бъде по-успешна, с амбицията да ставаме все по-добри”, акцентира проф. Александрова.

Тя поздрави първокурсниците, че са избрали да се обучават в Медицински университет – Плевен, който е  утвърден национален и международен образователен и научно-изследователски център, пионер в развитието на  телемедицината и роботизираната хирургия. „Университет, чиято мисия е да провежда обучение, отговарящо на най-високите образователни и научно-изследователски стандарти, с акцент иновативните методи за учене и критично мислене”, изтъкна още проф. Александрова и припомни мотото на висшето училище: „Не за себе си, а за всички”.

Новоприетите студенти спазиха ритуала, въведен през миналата учебна година, и положиха академична клетва,  която ги прави морално съпричастни към основните ценности и мисията на Университета, към Етичния кодекс и академичните традиции.

На церемонията по откриването на новата учебна година присъства ръководството на Медицинския университет, областният управител Мирослав Петров, д-р Пенка Стефанова директор на РЗОК – Плевен, д-р Иван Йорданов, директор на БАБХ – Плевен, Ивайла Петрова, главна медицинска сестра на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен.

Поздравителни адреси бяха изпратени от Общински съвет—Плевен, Областна администрация – Плевен, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” и УМБАЛ „Св. Марина” и други.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...