Акценти
Начало / Образование / Тържествено започна академичната година в МУ – Плевен за над 250 чуждестранни студенти

Тържествено започна академичната година в МУ – Плевен за над 250 чуждестранни студенти

С тържествено откриване започна днес академичната година за над 250 чуждестранни студенти в Медицински университет – Плевен. Церемонията се проведе в зала „Магнум“, където те бяха приветствани от академичното ръководство на университета, от председателите на студентските организации в МУ-Плевен и от кмета на Плевен Георг Спартански.

Тържеството бе водено проф. Ангелина Стоянова, заместник-декан за чуждестранните студенти на Факултет „Медицина“. Пръв своето приветствие отправи ректорът на МУ – Плевен проф. Славчо Томов. След него това направи и кметът Георг Спартански, който в словото си сподели с новоприетите студентите, че самият той е поел поста преди едва три месеца и сега заедно ще се учат и ще работят. В мое лице вие винаги ще имате един приятел, а аз ще има много поводи за гордост затова, че ще завършите тук своето обучение, каза още градоначалникът. Бъдете успешни, им пожела още той.

След официалната част на събитието новоприетите чуждестранни студенти бяха приятно изненадани от специално изготвен за тях англоезичен филм, който ги запозна накратко с историята и културата на България, град Плевен и висшето училище, където са избрали да прекарат най-хубавите години от живота си.

Припомняме, че за поредна година Медицински университет – Плевен не само запази тенденцията на засилен интерес от страна на чуждестранни кандидат-студенти да изучават медицина, но и надхвърли очакванията с рекорден прием от над 250 новозаписани студенти от чужбина. Най-висок отново е делът на чуждестранните граждани от Великобритания – близо 110, следвани от студенти от Индия (48), Германия (19), Испания (12) и Нигерия (9). За първи път към потока от чуждестранни студенти се присъединяват кандидати от Естония, Австралия, Бангладеш, Камерун и Египет.

Следваща Предишна
МУ студенти
МУ студенти
МУ студенти
проф. Славчо Томов
МУ студенти
Георг Спартански
академично ръководство МУ
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...