Акценти
Начало / Общество / Тъжна годишнина – 11 години от трагедията в река Лим

Тъжна годишнина – 11 години от трагедията в река Лим

река Лим катастрофаДнес се навършват 11 години от трагедията в река Лим. На 4 април 2004 година, към 22 часа български автобус с деца екскурзианти от град Свищов пада в 40-метров каньон на границата между Сърбия и Черна гора, в придошлите води на река Лим.  Катастрофата става на хлъзгав път между Приеполе и Биело поле. В спасителните операции участват полицаи и пожарникари от Приеполе и Бело поле, както и местни жители от близкото село Гостун, които помагат със собствени лодки.

Въпреки усилията на всички при катастрофата загиват Антоана Евтимова /13г/, Александра Гергова /17г/, Антония Братова /14г/, Боряна Петкова /11г/, Женя Ангелова /11г/, Светослава Пантелеева /12г/, Валентин Маринов /14г/, Виктор Маринов /14г/, Лора Николова /14г/, Светослав Колев /15г/, Глория Георгиева /11г/ и Юлиян Манзаров /19г/.

Телата на две от децата остават в неизвестност в продължение на около месец. На 25 април водолазни екипи откриват на повече от 40 км. от мястото на катастрофата тялото на 15-годишния Светослав. На 4 май, на 3 км от същото място, е открито и тялото на 13-годишната Антоана.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...