Акценти
Начало / Последни новини / Турнир по стрийт фитнес утре за първи път в Плевен

Турнир по стрийт фитнес утре за първи път в Плевен

Утре за първи път в Плевен ще се проведе турнир по стрийт фитнес. Състезанието ще се състои от 10.30 часа на площадката за стрий фитнес в Девети квартал.

Организатори на събитието са Сдружение „Рицари без броня“ град Плевен и Национално сдружение на сираците в България. Турнирът се провежда под егидата на народния представител Владислав Николов и Йордан Грижов – общински съветник и заместник председател на постоянната комисия „Младежки дейностти, спорт и туризъм“.

В състезанието ще се включат 80 младежи и девойки от Плевен, София, Монтана, Ловеч, Стара Загора, Ямбол, Велико Търново, Девин и други. Сред участниците ще има много младежи в неравностойно положение. Точно това е една от идеите на турнира – да даде шанс на такива таланти да покажат своите спортни способности.

За безпристрастното оценяване на участниците, съдийският състав ще бъде следният: Георги Йорданов – двукратен балкански шампион и бронзов медалист на европейското първенство по културизъм, Йордан Грижов – общински съветник в общински съвет Плевен, треньор по акробатика от Държавното спортно училище „Георги Бенковски“ Плевен. Организаторите запазиха в тайна имената на още двама съдии, които ще обявят утре на  място.

Участниците ще бъдат разпределени в три категории до 17-годишни, над 17 години и жени. Състезанието ще се проведе в три кръга. Първи кръг „Freestyle съчетание“, в който всеки участник ще разполага с две минути на територията на цялата площадка. Оценявайки неговото представяне, съдиите ще отсеят 6-те участника с най-висок бал до момента, които ще продължат във втори кръг. Шестимата участници с най-висока обща оценка ще разполагат с още 2 минути, в които да докажат себе си, така че да могат да се класират на финал. Двамата участници с най-висок бал ще продължат в трети финален кръг , където ще се проведе „BATTLE“. На финала те ще разполагат с три влизания на площадката, като сами ще определят, какво съчетание от елементи да демонстрират. Като условието  е съчетанието им да не надвишава 40 сек.

За всички участници са предвидени награди, както и безплатна вода, и лакомства.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...