Акценти
Начало / Последни новини / Турнирът „Освобождение” отново събира в Плевен борци от няколко държави

Турнирът „Освобождение” отново събира в Плевен борци от няколко държави

19-то издание на турнира по класическа борба „Освобождение” ще се проведе на 10 декември в Плевен. Борци от пет държави – Македония, Гърция, Швеция, Р,мъния и България, ще се включат в състезанието, съобщават от клуба организатор СКБ „Изобор” – Плевен.

На тепиха ще излязат състезатели в три възрастови групи: деца, момчета и кадети. Плевенският отбор ще има представители във всички категории, като треньорите разчитат на медалистите Иво Илиев, Цветан Сирашки и Николай Дзезов.

Иво Илиев е със сериозен актив от тази година. Той участва на световно първенство в Швеция, където се класира на престижната 13-а позиция в конкуренцията на 42 борци и стана шампион на Балканска лига при кадетите. Цветан Сирашки също спечели сребърен медал от Балканско първенство за момчета, като на финала бе ощетен срещу представител на домакините.

Състезанието се организира с подкрепата на община Плевен и под патронажа на кмета Георг Спартански. Специално съдействие за осъществяването му оказаха бизнесмените Володя Вълков – председател на СК Борба „Изобор“, Януш Донев, Александър Александров – национален състезател и многократен национален шампион от Плевен, Стилиян Върбанов, Тони Банков.

„Очакваме тази година тук да дойдат някои от най – добрите борци в Европа. Разчитаме на нашите състезатели да се представят на ниво и да затвърдят спортната слава на Плевен. Благодарим за съдействието на всички, които ни помогнаха да възродим турнира“, споделиха от треньорския щаб на СК Борба „Изобор“.

Схватките започват от 10:00 часа на 10 декември, в залата по борба (до бившата колописта). Входът е свободен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...