Акценти
Начало / Последни новини / ТТС Рурщад с Владимир Петков мачка в Германия

ТТС Рурщад с Владимир Петков мачка в Германия

ТТС Рурщад /Херне/ с плевенчанина Владимир Петков в състава си записа нови две победи в мъжката Трета Северна Бундеслига на Германия по тенис на маса. Възпитаникът на СКТМ Тетрон и съотборниците му разбиха като гост в третия кръг втория отбор на ТТС Швалбе Бергнесщад /първият тим участва в елитната Бундеслига/ с 6:0, а в четвъртия се наложиха у дома над ТТС Зелигенщад с 6:1. Владко взе две победи срещу първия противник и записа загуба и успех срещу втория. Той трябваше да играе още по веднъж в двата мача, но срещите не се проведоха, тъй като тима му преждевременно си бе осигурил отборните победи.

Рурщад стартира гостуването си на втория тим на Швалбе Бергнесщад с два успеха на двойки. Единият от тях бе служебен – 3:0, тъй като първата ракета на съперника Флориан Шрайнер /резерва в елитния тим/ е контузен и само физически присъства на мачовета на своя отбор без да участва в тях. Другият с 3:2 изковаха тандема Владимир Петков/Йохан Хагберг над Кевин Егерс и Маркус Гроте. Плевенският тенесист спечели веднъж и на сингъл, надигравайки Гроте с 3:1. Лесна победа взе и съотборника му Хагберг – 3:1 над Егерс. Втората ракета Урош Гордич спечели служебно срещу Шрайнер. Изненадващо втората ракета на съперника Мохамед Кузлов затрудни маскимално лидера на Рурщад – Койо Канамицу, губейки едва след петия гейм – 2:3. Така след аванс от 6:0 останалите четири срещи бяха без значение.

Ден по-късно Рурщад домакинства в Херне на ТТС Зелигенщад. Канамицу и Гордич не дадоха шанс на Матиас Бомсдорф и Александер Кренц на двойки, печелейки категорично. Петков и Хагберг обаче изненадващо отстъпиха с 2:3 на тандема Мерардас Станкевичус/Яник Ху /национален състезател на Германия до 18 г., вицеевропейски шампион /индивидуално/ през 2015 г. до 15 г./. Въпреки че това бе единствения успех за гостите в мача, Петков и компания доста се измъчиха докато сломят съпротивата на противника. В индивидуалните битки Канамицу едва не загуби от Станкевичус – 3:2. Гордич пък успя да направи обрат от 0:2 до 3:2 срещу Ху. Владко поведе с 2:0 на Кренц, но допусна изравняване и спечели мача чак в петия гейм. Хагберг пък обърна с 3:1 Бомсдорф. Точка на спора постави Канамицу с 3:1 над Ху за окончателното 6:1. Така мачовете на Гордич /срещу Станкевичус, Петков /с Бомсдорф/ и Хагберг /с Кренц/ се оказаха излишни.

Двете победи изкачиха ТТС Рурщад /Херне/ на второ място в класирането с равен брой точки с лидера TTC GW Бад Хам.

„Надиграхме втория отбор на ТТС Швалбе Бергнесщад с лекота, без да се напрягаме. Срещу ТТС Зелигенщад обаче беше доста по-тежко. Не играх както трябва срещу Кренц и вместо да спечеля с 3:1 отидохме на пет гейма. Проблемите не идваха от противника, а от съдията. Отсъжданията му бяха тенденциозни и все в мой ущърб. Нямаше как да не оспорвам решенията му, а това ми костваше жълт картон /предупреждение/ и червен /отнемане на точки/. Нямам обяснение защо е негативно настроен срещу мен, но преди месец пак съдийстваше на мои срещи и тогава решенията му също бяха преднамерени. Няма стара вражда, защото до тогава не го бях виждал“, коментира Владимир Петков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...