Акценти
Начало / Последни новини / ТТС Рурщад на Владимир Петков с победа и загуба в Германия
тенис маса - Владко Петков - ТТС Рурщад Херне

ТТС Рурщад на Владимир Петков с победа и загуба в Германия

ТТС Рурщад /Херне/ с плевенчанина Владимир Петков в състава си записа победа и загуба в мъжката Трета Северна Бундеслига на Германия по тенис на маса. В петия кръг възпитаника на СКТМ Тетрон и съотборниците му надвиха вкъщи състава на TSV Шварценбек с 6:2, а в шестия отстъпиха като гост на лидера ТТС GW Бад Хам с 4:6. Срещу първия противник Владко записа успех и загуба, а третия му мач не се игра, тъй като тима му преждевременно си бе осигурил отборната победа. Веднъж пък надви и два пъти отстъпи срещу втория противник на ТТС Рурщад. Участието му в срещата с TSV Шварценбек започна с двубой на двойки в който заедно с Йохан Хагберг загубиха с 2:3 от тандема на съперника Фредрик Лундквист/Сьорен Вегнер. В другия сблъсък на двойки съотборниците му Койо Канамицу и Урош Гордич не срещнаха проблеми срещу Фредерик Спрекелсен и Саша Нимц – 3:0.

На сингъл плевенчанина бе безапелационен срещу четвъртата ракета на съперника Нимц, надигравайки го категорично. Първата ракета на Херне – Канамицу се справи последователно с Спрекелсен /3:2/ и Лундквист /3:1/. Последният се наложи с 3:2 над Гордич.  Сърбинът обаче спечели с 3:1 срещу Спрекелсен. Със същия резултат Хагберг пък удари Вегнер и последните две срещи се оказаха излишни.

Доста по-оспорван бе двубоя ТТС GW Бад Хам. ТТС Рурщад не успя и в двете срещи на двойки, които бяха изключително равностойни. Канамицу и Гордич остъпиха с 2:3 на Масаки Таками и Валентин Над Немеди. Със същия резултат Артур Биалек и Хенинг Цептнер измъкнаха победата от Петков и Хагберг. Два оспорвани мача за плевенския тенесист на сингъл. Първият го взе с 3:2 над Цептнер. В битката на третите ракети обаче загуби с 2:3 от Над Немеди. Изненадващо поражение с 2:3 за Канамицу срещу втората ракета на съперника Биалек. После Койо спечели с 3:2 сблъсъка на лидерите срещу Таками. Последният пък би Гордич с 3:0. После сърбина бе безапелационен срещу Биалек – 3:0. Четвъртата ракета на Херне – Хагберг започна отлично – 3:0 срещу Над Немеди. В ключовия двубой обаче не успя срещу Цептнер – 1:3. Именно той донесе крайния успех за ТТС GW Бад Хам. Това бе първата загуба за ТТС Рурщад от началото на сезона. Отбора има още четири победи и равенство, които му отреждат четвърто място във временното класиране.

„Срещу TSV Шварценбек бихме с лекота. Следващият съперник обаче беше от нашата класа. От резултатите е видно, че всички срещи бяха равностойни. Просто ние започнахме лошо и допуснахме да ни поведат с 4:0 победи. Може би следващия път ще ги надвием. Много е рано още да се коментира класирането, защото двубоите между силните сред, които е и нашия отбор тепърва предстоят. Полусезонът приключва през декември и тогава ще има повече яснота, кой за какво ще се бори“, коментира Владимир Петков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...