Начало / Последни новини / Труден домакински успех за Владимир Петков и Даниел Станчев в Германия

Труден домакински успех за Владимир Петков и Даниел Станчев в Германия

ТТС Лантенбах /Гумерсбах/ с плевенчаните Владимир Петков и Даниел Станчев спечели първия си домакински двубой в мъжката NRW-Liga 3 на Германия по тенис на маса. Във втория кръг възпитаниците на СКТМ Тетрон и съотборниците им надвиха трудно състава на ТТС Лангенфелд с 9:7. Лидерът на тима Петков изигра четири срещи, като спечели три от тях. Станчев, който е четвърта ракета падна и в три битки, а четвъртата не се проведе, тъй като състава от Гумерсбах вече си бе осигурил отборния успех.

Плевенчаните започнаха участието си с двубой на двойки в който заедно загубиха от тандема на съперника Давид Нющер/Паскал Кампа с 2:3.

На сингъл Петков трудно подчини Нилс Раутенберг и Давид Нющер с по 3:2. В решаващата си среща бе по-убедителен срещу Раутенберг – 3:1. Именно тази победа осигури крайния успех на ТТС Лантенбах.

Станчев пък загуби от Щефан Бол и Томас Татаревиц съотвенто с 0:3 и 2:3.

За отборния успех помогнаха Владимир Рупс /трета ракета/ и Патрик Кауфман /шеста ракета/, които спечелиха и двете си срещи на сингъл. Или Януш /втора ракета/ и Томас Мюлер /пета ракета/ биха и паднаха по веднъж. Така тима от Гумерсбах събра пълен актив след првите два кръга в първенството.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...