Начало / Общество / В град Левски почетоха Деня на народните будители

В град Левски почетоха Деня на народните будители

Празникът по повод Деня на народните будители в град Левски започна с възрожденски песни на площада пред НЧ „Георги Парцалев”. Ученици от СУ „Крум Попов” припомниха историческите факти и събития,  белязали 1 ноември като ден за почит и признателност към народните будители, чиито дела за делата  за пробуждане на националния дух и идентичност  останали в народната памет.

След което деца и ученици се включиха във викторината, подготвена от Петя Чолакова -гл.експерт „Образование ,култура и спорт”. Всички показаха отлични знания и получиха патриотични книги за награда.

Зам.-кметът на Община Левски – инж. Кольо Домеников, честити празника на всички и пожела всеки един от нас да е съвременния български будител  и да пази българщината. Той  връчи грамоти за успешно участие на ученици от  СУ „Крум Попов”в уоркшоп   „Магията на Суми”с участието на японски и български художници в гр.Павликени  и пленер в гр.Левски.

На тържественото отбелязване на Деня на народните будители  бяха и кметът  на Община Левски Любка Александрова  и Председателят на Об С –Левски, Дочко Дочев.

Празникът завърши с поднасяне на цветя пред паметника на хан Кубрат и паметника на хан Аспарух .

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...