Акценти
Начало / Последни новини / Три титли и още 6 медала за АК „Георги Дъков“ в Балчик

Три титли и още 6 медала за АК „Георги Дъков“ в Балчик

Силно представяне на състезателите от плевенския клуб по лека атлетика в националния шампионат по хвърляния „Зимно първенство“ в Балчик. 9 медала – 3 златни, 1 сребърен и 5 бронзови спечелиха възпитаниците на треньорката Галя Николова.
Над всички бяха Яна Копчева, Геновева Иванова и Полина Макаева, които завоюваха шампионски титли. Първите две дори се окичиха и с борнз. Геновева разби конкуренцията в хвърлянето на копие при девойките старша възраст. Резултатът – 38,48 метра бе с 9 м. по-добър от този на най-сериозната й съперничка Божидара Антонова от варненския „Супер спорт“. В същата възраст битка между съотборнички се получи в сектора за мятане на диск. Победител от нея излезе Полина Макаева, която изпрати уреда на 37,72 м. и си осигури титлата. С 5,92 м. по-слабо бе постижението на Геновева Иванова. То й стигна за трето място в крайното класиране. Между двете плевенчанки се нареди варненката Екатерина Димова от СКЛА Черно Море 2005. Плевенското участие тук допълва Гергана Стоенчева, която се класира четвърта. Тя се представи по-добре на чук, където спечели бронзов медал.

IMG_7454спортно
Яна Копчева

Подобно на Геновева и Яна Копчева не остави шансове на съперничките си. Тя взе безапелационно златния медал в мятането на диск при девойките младша възраст с 37,65 м. Втората в надпреварата Ива Радева от Атлет /Карнобат/ изостана на 5 м. Тук съотборничките на Яна – Лидия Борисова и Венелина Петкова завършиха съответно на пето и шесто място.
Копчева добави и трето място в хвърлянето на чук – 37,60 м. На същата позиция, но в хвърлянето на копие завърши Лидия Борисова.
Силно състезание на копие при мъжете за Димитър Николов. Той стана вицешампион с 55,76 м. Първото място е за Радослав Иванов от Русе с 59,77 м. В това състезание съотборниците на Митко – Евгени Ванчуков и Александър Стоенчев са съответно седми и осми.
Бронзов медал за АК „Георги Дъков“ на копие и при юношите младша възраст. Завоюва го Мирослав Тодоров с 50,39 м.
Много близо до същото класиране, но при старшата възраст бе Илиян Петров, но в крайна сметка остана четвърти.
Радан Илиев пък завърши шести на чук при най-малките.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...