Акценти
Начало / Последни новини / Три отбора от Плевенска област в турнира за купата на АФЛ

Три отбора от Плевенска област в турнира за купата на АФЛ

Три отбора от Плевенска област ще участват в турнира за купата на Аматьорската футболна лига /АФЛ/ – сезон 2019/2020 година. Областният съвет на БФС – Плевен залага на представителите ни в първенството на Северозападната Трета лига – Вихър /Славяново/, Партизан /Червен бряг/ и Ювентус /Малчика/. Програмата вече е готова. В първия кръг Вихър е домакин в Славяново на Ювентус. Този двубой ще се изиграе във втората половина на настоящия месец. Победителят от него излиза срещу Партизан. Мачът ще се проведе в Червен бряг в първата половина на октомври. Той ще определи най-добрия отбор на нашата област. Победителят ще продължи участието си в следващия кръг срещу най-добрите състави от Северозападния регион.

Турнирът се провежда в три етапа – областни квалификации /през септември и октомври/, квалификационни срещи с участието на областните първенци /ноември – март/, полуфинали и финал /април –  май/. Мачовете от последния етап се играят на неутрален терен.

Купата на АФЛ се провежда по системата на елиминиране в една среща. Ако резултатът остане равен след края на редовното време, продължения не се играят, а директно се изпълняват дузпи до излъчване на победителя.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...