Акценти
Начало / Общество / Три основни приоритета си е поставил областният Марио Тодоров

Три основни приоритета си е поставил областният Марио Тодоров

Три основни приоритета е поставил пред себе си и пред администрацията новоназначеният областен управител на област Плевен Марио Тодоров. Това той обяви днес на първия си брифинг след назначаването му.

На първо място сред приоритетите си той посочи провеждането на честни и обективни избори, „на които да се види действителната воля на българския гласоподавател, а в резултат на това да бъде поставено началото на завръщане на доверието на българското общество към държавата и институциите”, изтъкна областният управител.

В списъка му от основни приоритети е още работата по епидемиологичната обстанвка и нейния контрол, и дейностите по завършването на автомагистрала „Хемус”.

„За успешното реализиране на тези приоритети ще разчитам и на компетентната подкрепа на моите заместници, които имат богат професионален опит и на нееднократно доказания капацитет на експертите в администрацията”, подчерта Марио Тодоров.

Новият областен управител заяви, че работата му ще бъде напълно прозрачна, отворена към медиите и към обществеността в област Плевен.

Марио Тодоров е роден на 25 юни 1965 година и е завършил Военен университет „Васил Левски” – Велико Търново. Има квалификация офицер от мотострелкови войски – военен инженер по експлоатация на АТТ и гражданска специалност – машинен инженер двигатели с вътрешно горене. От 1988 година Марио Тодоров работи в системата на МВР. Бил е разузнавач, началник на полицейски участък, началник на група, началник на Първо РПУ, началник на служба „Полиция” при РДВР – Плевен. Тодоров е награждаван 13 пъти, по информация от МВР. Сред бившите си колеги Марио Тодоров се ползва с уважение като дългогодишен и утвърден експерт с богат административен и управленски опит. Тодоров беше областен управител на област Плевен по време на служебното правителство на Огнян Герджиков.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...