Акценти
Начало / Последни новини / Три медала за Север /Плевен/ в Троян

Три медала за Север /Плевен/ в Троян

Златен и два бронзови медала спечели плевенския клуб Север от държавното първенство по ориентиране за състезатели от 12 до 18 години. Домакин на надпреварата бе Троян. За плевенчани най-силно се представи Вилиана Гургурова. Тя бе най-бърза в спринта при 12 годишнините момичета, където конкуренцията бе изключително оспорвана – 74 състезателки. Плевенчанката измина разстоянието от 1,8 км с 10 метра изкачване и 10 контролни точки за 10,19 минути. В същата възрастова група Вилиана завърши осма на дългата дистанция, изоставайки с 10,02 мин. от победителката.

Съотборникът й Цветелин Велков се окичи с бронзов медал при момчетата до 14 години. Стори го в спринта, където по трасето от 2,5 км с 20 метра изкачване и 11 контролни точки не успя да преодолее само победителя Александър Иванов от Бегун /Варна/ и следващия го Константин Константинов от Ловеч.

Малко не достигна на Цветелин да дублира успеха си на дългата дистанция, където финишира четвърти. На позиция след него е съотборника му Никола Иванов, който в спринта е осми.

Трето място и за плевенската щафета при дамите до 14 години. Завоюва го триото Катерина Минкова – Диана Иванова – Цветелина Цветанова. Най-близо до медалистите от останалите състезатели на Север бе Лиляна Маринова при 18 годишните. Тя завърши четвърта на дългата дистанция, а в спринта е шеста.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...