Акценти
Начало / Политика / Три медала за кадетките на Класик /Белене/

Три медала за кадетките на Класик /Белене/

Сребърен и два бронзови медала спечелиха кадетките на Класик /Белене/ от държавното лично първенство по борба в Горна Оряховица. Очаквано най-силно се представи Нурхаят Идрисова, която стана вицешампионка в категорията до 69 кг. Тя започна с успех над Виктория Митева от бургаския Черноморец. Въпреки, че беленчанката бе по-лека, превъзходството й бе тотално, а победата с технически туш. По същия начин, Нурхаят надви и съотборничката си Диана Асенова. В решаващата среща започна силно срещу Кристина Мечкова от Казанлък. След това обаче учудващо позволи да бъде победена и изпусна титлата. Мечкова спечели и другите две борби за крайния триумф. В схватката за третото място Диана Асенова би с туш бургазлийката.

Бронзов медал и за другата състезателка на Класик – Цветелина Цветанова при 46-килограмовите. Това бе първо състезание за нея в тази възрастова група.

„Доволен съм от представянето на състезателките ни. Нурхаят можеше да стане шампионка, но въпреки че не успя, затвърди резултатите си. Първи медал за Диана. Станахме свидетели на много качествени срещи в Горна Оряховица“, коментира треньорът на Класик – Момчил Ганчев.

Прочетете също:

В неделя в Плевен дават старта на Деветия „Маратон на приятелството“

Тази неделя, 21 май, в 9 ч. сутринта ще бъде даден старт на деветото издание ...