Акценти
Начало / Последни новини / Три медала за борци на СКБ Изобор от Балканиадата в Сараево

Три медала за борци на СКБ Изобор от Балканиадата в Сараево

Сребърен и два бронзови медала и пето място за състезателите на плевенския СКБ Изобор от Балканиадата по борба в Сараево /Босна и Херцеговина/. Четиримата възпитаници на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки бяха част от националните отбори на България за момичета, в класическия стил – момчета и кадети.

Яна Димитрова стана балканска вицешампионка в категорията до 39 кг. Тя надви съпернички от Румъния и Турция, а на финала отстъпи на румънка. Вили Димитров е трети при 38-килограмовите момчета след победи над сърбин и българин. Надвиха го борци от Сърбия и Турция.

Цветан Сирашки взе бронзов медал при кадетите до 60 кг след като се справи с македонец и хърватин, но загуби от молдовец.

Победи над двама хървати и загуби от двама сърби класираха Марио Цветанов на пето място при 65-килограмовите.

Четиримата плевенчани ще получат по 1620 лева премия от Българската федерация по борба.

„Доволни сме от представянето на състезателите ни. Очакван успех за Яна, тъй като беше много добре подготвена за шампионата. Вили също се представи отлично, като спечели и още една победа в отборните срещи. Двамата са с по 2 години по-малки от съперниците си, което е огромна разлика при подрастващите. От Цветан очаквахме да е балкански шампион, но … При Марио ситуацията е по-различна. Той бе повикан в националния отбор като резерва. Не беше подготвен както трябва, имаше и лека травма. Сборът от всичко това не му позволи да спечели медал“, коментира Момчил Сирашки.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...