Акценти
Начало / Последни новини / Три медала за боксьорките от Плевенска област в Горна Оряховица

Три медала за боксьорките от Плевенска област в Горна Оряховица

Два сребърни и един бронзов медал завоюваха боксьорките от Плевен и Червен бряг в Горна Оряховица. „Железничарският“ град бе домакин на първия кръг от държавното лично-отборно първенство и купа „България“ по бокс за девойки. 52 състезателки се качиха на ринга в 9 категории. От нашите най-добре се представиха Саша Ячкова /54 кг/ от Спартак /Плевен/ и Тала Хабас /57 кг/ от БК Червен бряг. Те спечелиха сребърни медали.

Плевенчанката се класира за финала след успех над Мариана Петкова. В битката за първото място обаче издържа само рунд срещу Шарон Приско от столичния Локомотив.

Хабас стартира с победа над Айсел Илязова. На полуфинала подчини само в един рунд Дебора Кирилова. След оспорвана битка за златото отстъпи на Марина Сивенова. Преди този мач победителката се класира за финала след успех над Дара Ганчева от Мизия 80, която се окичи с бронзов медал. Плевенчанката вече беше спечелила срещу Илияна Балева.

Други две наши боксьорки се качиха на ринга в категорията до 60 кг. Николета Пешева от Спартак би хасковлийката Калбие Хрюстем за по-малко от два рунда. На четвъртфинала обаче я победи Никол Цачева от ЦСКА. Преди това армейката се наложи над Благовеста Георгиева от БК Червен бряг.

Снимка: bgboxing.org

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...