Начало / Последни новини / Три европейски титли за състезателите на карате клуб „Плевен 14”

Три европейски титли за състезателите на карате клуб „Плевен 14”

Много успешно завърши участието на плевенските състезатели от Карате клуб „Плевен 14” в Европейското първенство и Купа по шотокан карате-до, което се проведе в Суботица, Сърбия.

Плевенските състезатели се завърнаха с три европейски титли и общо шест медала от Европейското първенство, а в надпреварата за Купата те спечелиха седем медала.

Със златен медал и европейска титла се окичиха Мирела Йолова, Натали Йонкова и Марк Томов.

Сребърен медалист е Станислав Добрев, а с бронзови медали са Тодор Тодоров и Ивайло Боев.

Плевенските състезатели са в основното ядро на националния ни отбор в детско-юношеската възраст и имат важен принос за доброто класиране на отбора ни, подчерта  старши треньорът на КК „Плевен 14” – Милена Кирниколова. Тяхната убедителна игра е в основата за класирането на четвърто място на националния отбор в дисциплината ката.

В надпреварата за Купата, в която участват средно напреднали състезатели, плевенският клуб се включва с 15 участници. От тях със злато се завърнаха Тихомир Тодоров и Петър Радуловски. Сребърен медалист е Константин Петков, а бронзови медалисти са Далия Гочева, Никол Ангелова, Станислав Станчев и Гергана Атанасова.

Надявам се, че високите резултати на нашите състезатели най-сетне ще бъдат добре оценени и признати от Община Плевен, както и от ръководството на Спортното училище, където учи европейската шампионка Натали Йонкова, коментира днес на пресконференция старши треньорът Милена Кирниколова.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...