Акценти
Начало / Образование / Три дни за записване имат седмокласниците, приети на второ класиране

Три дни за записване имат седмокласниците, приети на второ класиране

От 6 до 8 юли включително седмокласниците от област Плевен, които са приети във втория етап на класирането ще могат да се запишат в съответното училище, съобщават от Регионалния инспекторат на образованието в Плевен.

Във втория етап са класирани общо 52 ученици, като от тях по първо желание са  23, по второ  – 13, по трето – 10, по четвърто – 6 ученици.

Обявяването на списъците със записалите се ученици и броя на незаетите места след втори етап ще стане на 9 юли,  подаване на документи за трети етап на класиране ще се извърши в периода от 10 до 14 юли  г. включително, в НУ „Единство” – Плевен.

В трети етап на класиране могат да участват и ученици, които не са участвали в предходните два етапа. В него учениците за обявените свободни места пренареждат желанията си, както при първи етап. Обявяването на приетите ученици на трети етап на класиране ще се извърши до 16.07.2015 г.

Броят на записаните ученици след първи етап на класиране за прием в държавните и общинските училища след завършен VII клас е 644 от общо класирани 731 кандидати.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...